15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Aplicația care îți spune cât mai ai de trăit. Inventatorii ei spun că are o marjă de eroare de 36,5 zile

aplicatia cat mai ai de trait
0 Comments

Prezicerea morții a fost dintotdeuna fascinantă pentru omenire, iar acum a fost inventată aplicția care îți spune cât mai ai de trăit, cu o marjă de eroare de 36,5 zile.

Mai mulți experți în tehnologie din Rusia au inventat aplicația care îți spune cât mai ai de trăit. Aceasta folosește inteligența artificială pentru a analiza date din accelerometrul telefonului tău pentru a-ți estima durata de viață.

Datele colectate sunt combinate cu informațiile înregistrate de aparatele de monitorizare cum ar fi brățările de fitness. Aplicația oferă o acuratețe a rezultatelor cu o marjă de eroare de 36,5 zile.

Aplicația care îți arată cât mai ai de trăit își va revizui datele dacă îți vei schimba stilul de viață, spun cei care au inventat-o, conform DailyMail.

Cercetătorii de la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova sunt cei care au inventat aplicația care îți spune cât mai ai de trăit. Aceștia au colectat date clinice și de activitate de la Insitutul Național de Cercetare a Sănătății și Nutriției din Statele Unite (NHANES) din 2003 și până în 2006.

Cu ajutorul inteligenței artificiale, a datelor de la NHANES și a brățărilor de monitorizare fitness, aplicația care îți spune cât mai ai de trăit oferă utilizatorului un rezultat cât de poate de adevărat, mai spun inventatorii.

„Inteligența artificială este o unealtă puternică în recunoașterea unor tipare și a demonstrat că este utilă în identificarea obiectelor, recunoașterea vocală și alte domenii de interes”, a declarat Dr Peter Fedichev.

Cei de la MailOnline au decis să testeze aplicația pe câțiva colegi voluntari.

Primul voluntar a fost Stephen Matthews, senior editor pe sănătate, care a obținut un scor de 69,2.

„Am fost șocat să descopăr că voi muri înainte de 70 de ani; desigur, dacă rezultatul se va dovedi a fi unul real. Am un stil de viață nesănătos, plin de junk food și băutură, plus un job stresant. Așadar, nu cred că e prea departe de adevăr”.

Un alt reporter, tot de pe sănătate, Alexandra Thompson, a obținut 73,6. „Nu sunt mulțumită de rezultat! Alerg 5 km de trei ori pe săptămână. Nu fumez și mănânc sănătos, chiar dacă beau vin roșu”, a spus aceasta.

Aplicația se numește Gero și mai multe detalii despre aceasta pot fi consultate AICI.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.