15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Aroganța supremă: Un miliardar a plătit 10.000$ să fie ucis, iar creierul stocat

miliardar
0 Comments

În timp ce bogații lumii se gândesc cum să facă și mai mulți bani, un miliardar a plătit 10.000$ ca să fie ucis, iar creierul stocat într-un calculator.

Sam Altman, un miliardar din Silicon Valley, a decis să se sinucidă asistat, ”operațiunea” urmând a fi intermediată de compania Netcome, ce se ocupă cu prezervarea creierelor pe computere.

25 de oameni, printre care și antreprenorul Sam Altman, au plătit pentru a avea creierele uploadate într-un computer, un procedeu ce este „100% incompatibil cu viața”, scrie TheSun.

Miliardarul se află acum pe lista de așteptare a celor de la Netcome. Compania este un startup ce promite că-ți descarcă informații strânse de creier într-un computer. Totul, desigur, pentru a asigura nemurirea conștiinței oamenilor.

Există însă o mică problemă: vor trebui să te ucidă pentru asta.

Procedeul, descris pe MIT Technology Review, implică îmbălsămarea creierului pentru a fi simulat mai târziu într-un computer.

Clientul, încă viu, va fi atașat la o mașinărie. În acest timp, în creier îi va fi pompat cocktailul de chimicale pentru îmbălsămare, rețeta celor de la Nectome.

Procedeul este „100% incompatibil cu viața”, spun reprezentanții companiei, adică nimeni nu scapă viu.

„Experiența utilizatorilor va fi identică cu sinuciderea asistată”, a declarat Robert McIntyre, co-fondator Nectome, conform celor de la TheSun.

„Misiunea noastră este să conservăm creierul în așa fel încât să păstrăm intacte toate amintirile, de la capitolul preferat dintr-o carte, senzația aerului rece de iarnă și până la cina cu familia și prietenii”, scriu cei de la Nectome pe site-ul oficial.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.