15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Când trebuie mâncate ouăle roșii – oăle fierte se strică mult mai repede față de cele proaspete

oua de paste bune
0 Comments

Mare atenție când trebuie mâncate ouăle roșii, întrucât acestea fiind fierte, se strică mult mai repede spre deosebire de ouăle proaspete și riscăm să facem o toxiinfectiecție de toată frumusețea.

După ce am ciocnit câteva în ziua de Paște, apare întrebarea: când trebuie mâncate ouăle roșii? Ce valabilitate au și ce riscăm dacă le consumăm după prea mult timp de stat în frigider?

Ouăle pot să reziste, dacă sunt depozitate în frigider, până la 4-5 săptămâni. Pe de altă parte, durata de păstrare a ouălor fierte scade considerabil.

Astfel, ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, fără ca persoana care le consumă să rişte probleme de sănătate.

În plus, dacă sunt decojite și depozitate la rece, ouăle fierte nu rezită mai mult de cinci zile, scrie digi24.

Când trebuie mâncate oăle roșii? Cât mai repede, întrucât după o săptămână acestea ne pot îmbolnăvi.

Această recomandare este demnă de luat în seamă mai ales în preajma sărbătorilor pascale. Asta pentru că avem tendința de a păstra o perioadă lungă ouăle fierte, cu coaja vopsită.

Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţa cojii, se dizolvă.

Fără acest strat, porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai ușor, mai scrie digi24.

De ce ciocnim oăle roșii?

„Semnificatia adevărată o ouălor de Paşte este aceasta a ouălor roşii, care amintesc de sângele lui Hristos, sânge cu care, iată, noi ne împărtăşim. Şi ciocnirea ouălor, în care noi salutăm cu Hristos a Înviat! si Adevărat a Înviat!, semnifică deschiderea mormântului din care a înviat Hristos”, explică preotul Marian Vătămănescu pentru digi24.

Conform tradiţiei, Maica Domnului, ce venise să-şi plângă fiul răstignit, a aşezat lângă cruce un coş cu ouă. Acestea s-au înroşit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.

De atunci, în amintirea răstignirii, femeile vopsesc ouă în preajma Paştelui.

Acestea sunt ciocnite mai apoi în zilele de sărbătoare. În timpul ciocnirii, o persoană spune „Hristos a Înviat!”, iar cealaltă răspunde „Adevărat a Înviat!”.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.