15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Ce este selficidul, boala cauzată de dorința de a fi faimos și cum să te ferești de ea

boala selfie
0 Comments

Vremuri noi, afecțiuni noi. Ce este seficidul, boala ce acaparează tot mai mulți tineri și de ce este mai bine să trăiești în loc să mori pentru o secundă de celebritate.

Selficidul pare să fie boala vremurilor moderne și, din păcate, acaparează tot mai mulți tineri. Afecțiunea se manifestă prin tendința de a face poze în situații cât mai periculoase, șocante.

Scopul?

Atragerea de cât mai multe like-uri pe Facebook, Instagram, Twitter, etc.

Am văzut multe articole în presă despre oameni ce au murit din această cauză, astfel că selficidul este o afecțiune cât se poate de seriosă.

Selficidul, această boală a tinerilor, a dus la decesul a 49 de persoane între 2014 și 2016, conform unui studiu, scrie ProTv. Țările unde afecțiunea a făcut cele mai multe victime sunt India (19), Rusia (7) și SUA (5).

Din totalul celor 49 de victime, cele mai multe sunt, în mod surprinzător, bărbați. Femeile care au murit făceau parte, în general, dintr-un cuplu. Media de vârstă este însă una alarmantă: doar 21 de ani.

De ce selficidul pune stăpânire pe tineri?

Explicația este una simplă și în același timp îngrijorătoare: pentru like-uri.

Fie că își doreau un instantaneu pe marginea unei stânci, ori în fața trenului, tinerii voiau să ajungă faimoși pe internet pentru pozele pe care voiau să le posteze ulterior; doar că mulți nu au mai apucat…

Cele mai cunoscute cazuri de acest gen sunt cel ale unui cuplu din Polonia, ce și-a găsit sfîrșitul după ce a căzut de pe o stâncă în timp ce făceau un selfie și cel al unui spaniol, omorât de un taur în timp ce se filma lângă animal.

De departe, cel mai ciudat este cel al unui mexican, ce s-a sinucis în timp ce voia să se pozeze cu un pistol încărcat.

Ce este de făcut pentru a combate selficidul?

În primul rând, tinerii trebuie să fie conștienți că NU MERITĂ! Orice cascadorie, orice risc, de dragul unor like-uri, nu merită propria viață.

În al doilea rând, este obligația celor ce fac asta să se gândească la exemplul pe care îl dau. Cu cât vor vedea mai mulți poza periculoasă, cu atât vor dori și alții să facă la fel.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.