15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Cum poate învia, în acte, românul declarat mort? Trebuie să comită o infracțiune – continuarea

romanul declarat mort
0 Comments

Constantin Reliu, românul declarat mort, din județul Vaslui, chiar dacă e cât se poate de viu, are parte de o nouă telenovelă. Trebuie să comită o infracțiune pentru a „învia” în acte.

Bărbatul din județul Vaslui este cunoscut ca românul declarat mort, cu toate că trăiește. Acest fapt a făcut deliciul celor care se amuză pe seama gafelor autohtone.

Povestea sa a ajuns și în presa internațională și, la cum se prezintă lucrurile, va fi din nou vedetă în publicațiile străine. Asta după ce Constantin Reliu are o întrebare. Poate să comită o infracțiune, dacă tot e mort cu acte?

Ce se întâmplă dacă un om declarat mort comite o infracțiune sau este victima unei infracțiuni?

„Într-o astfel de situaţie, Parchetul are calitate procesuală şi sesizează organele competente pentru constatarea stării de fapt, că persoana în cauză este vie, solicitând anularea certificatului de deces”, a declarat avocata Oana Iovu, din cadrul Baroului Vaslui, conform digi24.

Înțelegeți? Mortul va fi declarat viu dacă va comite o infracțiune; în caz contrar e cât se poate de mort, în acte, chiar dacă se plimbă printre noi.

Românul declarat mort de soție a pierdut șansa de a demonstra că e viu

Constantin Reliu locuia de ani buni în Turcia când, în 2016, soția acestuia,  a reușit să convingă instanța că soțul ei e mort. Motivul? Femeia era nemulțumită că bărbatul a întrerupt legăturile cu ea.

”Doamna Constantin Ioana, soţia domnului Constantin Reliu, a solicitat în data de 26.08.2013 Judecătoriei Bârlad să declare moartea intimatului Constantin Reliu, arătând că acesta a plecat în anul 1992 în Turcia, iar din data de 24.07.1999 nu a mai dat nici un semn de viaţă, cu toate că înainte venea periodic în ţară şi ţinea legătura cu familia sa.

Pentru a se pronunţa asupra cererii, instanţa a solicitat relaţii de la Poliţia municipiului Bârlad, de la Ministerul Justiţiei din Turcia şi a audiat doi martori”, explică Tribunalul Vaslui, conform Adevărul.

Bărbatul a revenit în țară la începutul acestui an, însă a aflat pe aeroport că este…mort, cu acte în regulă. Chiar dacă a atacat decizia în instanță, judecătorii din Vaslui i-au spus că a venit prea târziu. Drept urmare nu pot să declare nul certificatul de deces, chiar dacă omul era fix în fața lor.

Românul declarat mort este decis să nu lase decesul să-i afecteze restul vieții. Astfel, a hotărât să ceară judecarea procesului în alt județ. Omul afirmă, pe bună dreptate, că nu mai are încredere în instanța din Bârlad, scrie Adevărul.

https://stiridecacao.ro/cineva-spune-ca-romanii-sunt-cei-mai-apropiati-genetic-de-ingeri-si-ingerii-au-murit-de-ras/

 

https://stiridecacao.ro/un-marinar-concediat-de-pe-titanic-a-uitat-sa-predea-o-cheie-care-ar-fi-salvat-vaporul/

 

https://stiridecacao.ro/cum-s-a-dus-un-roman-la-spital-sa-si-scoata-piatra-de-la-rinichi-si-a-plecat-fara-rinichi-cu-tot-cu-spaga-luata/

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.