15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

De ce nu se face educație sexuală în România? BOR: Poate deveni educație de tip homosexual – de asta

de ce nu se face educatie sexuala
0 Comments

La întrebarea de ce nu se face educație sexuală în România, răspunsul pare să fie, aparent, unul simplu; pentru că nu vrea Biserica Ortodoxă Română. De ce? Încercăm să aflăm.

În primul rând, ar fi bine de știut că, în timp ce ne întrebăm de ce nu se face educație sexuală în România, o lege ce prevede închisoare până la doi ani pentru dascălii ce predau educaţie sexuală, fără acordul părinţilor, a trecut tacit de Senat.

În al doilea rând, ar trebui precizat și că sunt mulți cei care cer cursuri obligatorii de educație sexuală în România, la fel cum sunt mulți și cei care se opun.

Motivul, spun cei din urmă, este acela că părinții sunt responsabili cu „predarea” unor astfel de informații.

Consecințele: avem cele mai tinere mame din Europa iar agresiunile sexuale sunt în floare.

A propune studierea unei materii cum este educația sexuală în fiecare an al procesului de învățământ este un lucru fără susținere logică. Pentru că nu trebuie să fim experți în sexologie, nu trebuie să fim experți în patologii sexuale ca să fim oameni normali.

Temerea care se ascunde în spatele introducerii unei asemenea materii este următoarea. Ea poate deveni vehiculul unei educații de tip homosexual, de tip transexual, de tip transgender”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Biserica Ortodoxă Română, pentru digi24.

Acesta a mai spus că educația sexuală în școli reprezintă o problemă pentru BOR. Asta pentru că instituția pledează pentru firesc și normal.

„Pentru că există presiuni deja indiscutabile pe care le fac anumite ONG-uri la Ministerul Educației pentru introducerea unei materii numite educație sexuală, nu educație pentru sănătatea adolescentului. Aceasta e o problemă pentru biserică. Pentru că biserica pledează pentru firesc și normal. Pledează pentru valorile familiei și nu pledează pentru experimente de natură sexuală.

Altfel, aceste ore dacă sunt gândite cu un scop profund pozitiv, care are legătură cu firescul și cu viața fireasă a omului sunt desigur binevenite. Dar acordul părinților trebuie să existe”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al BOR pentru digi24.

Trebuie precizat faptul că disciplina Educaţie pentru sănătate există din 2004, sub forma de opțional. Acesta poate fi studiat de la clasa întâi până la clasa a XII-a.

Conform statisticilor, doar 7% dintre elevii români studiază acest opţional.

În ultimii ani, peste 60 de ONG-uri au cerut educație sexuală în România, însă fără prea mari rezultate.

Mai multe pe această temă puteți citi AICI.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.