15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

În caz că nu știai, ai un creier abdominal. Uite ce este mintea din plex și cum funcționează

creier abdominal
0 Comments

Mai nou, omul se poate lăuda și cu un creier abdominal, responsabil de calitatea digestiei și de vitalitate. Ce mai este și asta aflăm imediat.

Omul este o ființă atât de inteligentă, spun alți oameni, încât a fost binecuvântat și cu un creier abdominal, localizat în zona pelvisului.

Cercetările psihologice spun că acesta este responsabil cu o mare parte din reflexele pe care oamenii le au, declanșate de frici și programări.

Acest creier abdominal ar fi localizat în zona stomacului, fiind mai exact o rețea de trasee nervoase. De acolo pleacă anumite emoții pe care oamenii le au.

Golul în stomac sau fluturi în stomac, două stări cauzate de acest creier abdominal.

”Deşi poate părea cumva ciudat, creierul abdominal ne ajută să ne controlăm organele interne fără a lua contact fizic cu ele. De exemplu, cu ajutorul creierului abdominal, o persoană îşi poate regla ritmul cardiac, evident, după ce a exersat acest lucru o anumită perioadă de timp, pentru că nimic nu vine de la sine”, a declarat psihologul Stelian Chivu pentru Adevărul.

Creierul abdominal este responsabil și cu o parte din emoțiile negative, ca invidia, lăcomia, dorința de răzbunare, mai spun specialiștii.

Această parte specială din organism, numită creier abdominal, este și un depozit de stres. Astfel, trebuie „golit” pentru a ne elibera emoțional și psihic.

 ”Ceea ce putem face este să eliberăm stresul. Doar aşa vom detensiona zona plexului solar”, a mai spus psihologul Stelian Chivu pentru Adevărul.

”Veţi constata de cele mai multe ori că frica este localizată în zona plexului solar, dar ea se poate manifesta şi la nivelul inimii, când cuiva îi este frică să iubească sau să fie iubit, frica sub forma nodului în gât, când o persoană are o teamă de a vorbi în public sau, în general, de a spune ceva pe un anumit subiect, ori la nivel mental, care se caracterizează printr-o împrăştiere a gândurilor, în sensul că persoana respectivă are dificultăţi în a se concentra pe ce face”, declară psihologul.

Pentru mai multe detalii despre acest creier abdominal intrați AICI.

https://stiridecacao.ro/de-ce-nu-se-face-educatie-sexuala-in-romania-bor-poate-deveni-educatie-de-tip-homosexual-de-asta/

https://stiridecacao.ro/ce-este-selficidul-boala-cauzata-de-dorinta-de-a-fi-faimos-si-cum-sa-te-feresti-de-ea/

https://stiridecacao.ro/papa-francisc-dumnezeu-nu-e-un-magician-uite-ce-spune-despre-teoria-evolutiei-si-big-bang/

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.