15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Jurnalistul britanic care face pentru România ce nu vor face ai noștri niciodată merită tot respectul

jurnalistul britanic
0 Comments

Pe jurnalistul britanic Charlie Ottley probabil îl veți recunoaște din seria de documentare „Wild Carpathia“, cu ajutorul căreia România a fost văzută altfel în străinătate.

Charlie Ottley, jurnalistul britanic care a arătat în urmă cu ceva vreme o altă față e României, revine în țara noastră, pentru a o promova din nou, lucru la care noi evident nu ne pricepem.

Din 23 martie, la TVR va fi difuzată seria de documentare „Flavours of Romania”, realizată de jurnalistul britanic Charlie Ottley, autorul faimoasei serii „Wild Carpathia“, notează Adevărul.

Charlie Ottley a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul“,  în care are doar cuvinte de laudă la adresa  României.

Jurnalistul britanic a vizitat pentru prima data România în 2011, iar de atunci se întoarce in fiecare an. Pentru seria „Flavours of Romania”, jurnalistul a străbătut toate regiunile României.

Seria este alcătuită din 9 episoade şi prezintă unele dintre cele mai frumoase şi putin cunoscute locuri ale României. „Flavours of Romania“ militează pentru conservarea patrimoniului natural şi cultural al României.

Charlie Ottley, care a studiat teologia şi filosofia la Universitatea din Bristol, s-a îndrăgostit de frumuseţile României în timp ce filma seria de documentare „Wild Carpathia“, serie ce avea să facă înconjurul lumii.

O serie prin care Charlie Ottley a făcut mai multă reclamă României peste hotare decât au reuşit toate guvernele de după 1990.

Redăm o parte a interviului acordat în exclusivitate pentru Adevărul, în care vorbește despre noul său proiect despre România:

– Ce v-a făcut să deveniţi un promotor atât de mare al României?

– Cred că România este una dintre cele mai frumoase ţări din lume. Mulţi vest-europeni şi americani au idei preconcepute despre România, idei bazate pe ignoranţă. Şi toţi aceşti oameni nu realizează ce destinaţie fantastică este România. Şi mai cred că România promovează aceleaşi locuri, tot timpul, precum Castelul Bran sau mănăstirile din Moldova. Însă sunt multe alte locuri minunate de văzut în România. Am vrut să arăt românilor şi lumii cât de multe are de oferit această ţară.

Continuarea interviului acordat de jurnalistul britanic pentru Adevărul, AICI.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.