15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Mănăstire executată silit din cauza starețului care a jucat 5.000 euro la jocurile de noroc

manastire executata silit
0 Comments

O mănăstire executată silit din cauza starețului care a jucat 5.000 euro la jocurile de noroc nu este deloc lucru lucru curat…

Judecătoria Iaşi a admis executarea silită a Mănăstirii Golia din Iaşi, în baza unei sentinţe judecătoreşti definitive, scrie Adevărul.

Astfel, unitatea de cult urmează să plătească peste 50.000 de euro unui funcţionar. Omul a împrumutat stareţul însă nu a mai primit banii înapoi.

Mănăstirea Golia este executată silit după o cerere formulată de executorii judecătoreşti Gabriel Bîrcă şi Gheorghe Nicolăiţă Lupu. Cei doi au solicitat executarea mănăstirii în numele lui Gabriel Ghergheşanu.

Bărbatul este consilier al Direcţiei Tehnice de Investiţii din cadrul Primăriei Iaşi. Acesta a câştigat un proces cu Mănăstirea Golia, pentru recuperarea unei datorii de peste 50.000 de euro.

Banii ar fi fost acordaţi fostului stareţ, Vitalie Donciu. Surse au precizat însă că acesta ar fi cheltuit o parte pe jocurile de noroc. Gabriel Ghergheşanu a dat în judecată Mănăstirea Golia şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Acest lucru s-a petrecut în data de 4 iulie 2016, omul solicitând suma de 51.500 de euro, plus 1.000 de euro penalităţi.

Mănăstire executată silit din cauza starețului

În cererea sa, funcţionarul precizează că, la data de 3 august 2012, a împrumut Mănăstirea Golia, reprezentantă pe atunci de stareţul arhimandrit Vitalie Danciu, cu suma de 53.000 de euro.

La momentul respectiv, potrivit acţiunii de chemare în judecată, stareţul ar fi solicitat banii „invocând o nevoie urgentă pentru plăţi pe care trebuie să le facă pentru utilităţi restante ale mănăstirii şi pentru lucrări de restaurare”.

În realitate, lucrările de restaurare ale mănăstirii s-au realizat în proporţie covârşitoare din fonduri europene. În discuţiile cu stareţul, Ghergheşanu spune că a primit asigurări că va primi banii înapoi.

Cel din urmă i-a spus că trebuie să îi obţină de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Până să se ajungă la termenul de stingere a datoriei, stareţul ar mai fi solicitat un supliment de împrumut de 7.000 de euro. Astfel, debitul a ajuns la suma de 60.000 de euro.

Citește mai multe despre o mănăstire executată silit din cauza starețului AICI.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.