15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

O femeie de 98 de ani nu mai poate beneficia de ajutorul de înmormântare pentru că a trăit prea mult

ajutorul de inmormantare
0 Comments

Cum este posibil să nu mai beneficiezi de ajutorul de înmormântare de pe urma unei asigurări? Să trăiești prea mult, la fel cum a pățit această femeie de 98 de ani.

Lorraine Guenther încheiase o asigurare pentru ajutorul de înmormântare la compania Thrivent Financial. Cel puțin așa a crezut.

Femeia se angajase să achite în fiecare an suma de 500$ pentru tot restul vieții; în schimb, compania trebuia să despăgubească familia cu 25.000$, acesta fiind ajutorul de înmormântare.

Polița de asigurare a fost încheiată în 1988, când Guenther avea 67 de ani, scrie USA Today. Data de încheiere a asigurării era februarie 2021, atunci când femeia ajungea la 100 de ani

Doar că acum, cu 3 ani înainte de expirare, compania i-a transmis femeii că valoarea poliței se va transforma în nimic la finele anului acesta. Drept urmare, și ajutorul de înmormântare se va evapora.

La 97 de ani, se pare că femeia a trăit mai mult ca asigurarea sa de viață.

„Cu alte cuvinte, mă penalizează pentru că trăiesc”, a declarat Lorraine. „Sper să nu mai opteze nimeni pentru o astfel de poliță ca să nu pățească ca mine. Când vor avea nevoie de ea se vor trezi că nu mai e acolo”, a mai spus femeia.

Problema se pare a fi faptul că asigurarea pentru cineva atât de bătrân „înghite” toată valoarea poliței la o rată ce depășește 300$ pe lună. Asta înseamnă dublu față de cât era în urmă cu 3 ani. În urmă cu 10 ani, polița avea o valoare de aproape 10.000$, dar acum a ajuns la 2.800$ și scade vertiginos.

Guenther a contactat în trecut compania de asigurări; un agent i-a sugerat să coboare ajutorul de înmormântare la 10.000$. Asta i-ar prelungi polița dar nu mai mult de anul următor. Asta se întâmpla în 2017. Femeia împlinește 98 de ani în aprilie, deci nu sunt șanse mari să mai primească vreun ban.

„Mi-a spus că  Dumnezeu a fost bun cu mine și m-a lăsat să trăiesc toți anii aceștia. I-am spus că-i mulțumesc dar tot aștept ajutorul de înmormântare când o fi să mor.”

Între timp femeia a pierdut legătura cu agentul. Este posibil chiar ca acesta să fi murit între timp.

Familia celei în cauză a depus o plângere față de compania de asigurări, cerând rambursarea banilor pe care Lorraine i-a plătit. Suma se apropie de 20.000$.

Într-o delcarație de presă, cei de la Thrivent au declarat că polița nu poate fi despăgubită până când femeia nu ajunge la 100 de ani. Doar că, după cum am explicat mai sus, la acea vârstă femeia nu va mai avea niciun ban pe poliță.

Drept urmare, Guenther și familia ei ar trebui să se gândească la un alt plan pentru a acoperi ajutorul de înmorântare.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.