15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

O pensionară REFUZĂ abonamentul gratuit la transport și toți cei de vârsta ei ar trebui să-i urmeze exemplul

abonamentul
32 Comments

Nu în fiecare zi afli că o pensionară refuză abonamentul gratuit la transportul în comun.

Hai să o facem exemplu pentru toți cei de vârsta ei, chiar dacă motivul refuzului este tâmpit.

Motivele pentru care refuză abonamentul le precizează fiica sa într-o sesizare pe aplicaţia My Cluj a administraţiei locale:

„Bună ziua. În calitate de pensionar, mama mea beneficiază de transport în comun gratuit. Începând cu acest an, abonamentele gratuite s-au eliberat sub forma de carduri.

Din motive personale şi religioase, mama mea nu acceptă să utilizeze niciun fel de card. Am făcut solicitare către cei de la RATUC să îi elibereze în abonament pe suport hârtie ca şi până acum, dar răspunsul lor a fost negativ. Având în vedere că este în drept pe care îl are, dar de care nu poate beneficia din acest motiv, vă rog suportul Dvs. pt. rezolvarea acestei probleme. Mulţumesc anticipat!“.

Ce este un digisexual și cum îl recunoști

Cu alte cuvinte, cineva vine tine și-ți spune: Poftim, cu cardul ăsta poți să te plimbi de câte ori vrei tu, în fiecare zi, cu mijloacele de transport în comun (autobuz, troleu, tramvai) și nu plătești NIMIC.

Răspunsul: Piei, Satană, de aici cu abonamentul tău, ăsta e materialul diavolului!

Hmm… și vouă vă dă cu virgulă?

În fine, sesizarea a fost trimisă spre Compania de Transport Public din Cluj și chiar sunt curios de răspuns.

Până atunci poți să stai liniștit, știind că mai sunt și alte știri de cacao pe acest pământ. Pe câteva dintre ele le ai mai jos.

Previous
Next

32 Comments

 • 12 martie 2018 at 14:23
  ELENA

  E dreptul ei constitutional sa ii se respecte libertatea religioasa jurnalist …… ce esti !!! asa au facut si fac mereu ….. ironizeaza pe cei care au convingeri religioase pt ca nu vor sa arate ca de fapt le incalca toate drepturilșe inclusiv pe cele ale omului cand obliga pensionara sa foloseasca cardul cu care ea nu e deacord!! e drptul ei ”…..” ca sa te citez!!!

  Reply
 • 14 martie 2018 at 12:20
  Ionela

  Pensionara vrea si cu slanina in pod si cu sufletul in rai!!! Am inteles ca nu vrea card dar vrea abonament gratuit. Nu se pot da legi dupa cum li se trezeste la fiecare./!

  Reply
 • 14 martie 2018 at 13:34
  ana

  ” Cu alte cuvinte, cineva vine tine și-ți spune: Poftim, cu cardul ăsta poți să te plimbi de câte ori vrei tu, în fiecare zi, cu mijloacele de transport în comun (autobuz, troleu, tramvai) și nu plătești NIMIC ”

  Nu e deloc asa ….. ce-ar fi sa nu mai contrafacem realitatea??
  Sa ne lamurim : pentru ca doamna pensionara in cauza, sa intre in posesia cardului, ar trebui sa ofere datele personale, ori poate ca tocmai acest aspect doreste sa-l evite .. CE E DE NEINTELES PENTRU SEMANATARUL/ semnatara acestui „articol „???? A propos ! Despre demnitatea personala o fi auzit vreodata ???

  Reply
 • 16 martie 2018 at 20:50
  Catalina

  Si pentru abonamentul pe hartie (mai corect carton), dadeai fix aceleasi date pe care le dai pentru card, deci nu e vorba de nici o diferenta din acest punct de vedere. Oricum acele date sunt inregistrate la serviciul de evidenta a populatiei (care tine tot de primarie ca si regia de transport), la casa de pensii, la casa de asigurari de sanatate..

  Reply
 • 27 martie 2018 at 11:26
  G_B

  Dar cu cardul de sanatate cum a rezolvat doamna pensionara?

  Reply
 • 4 aprilie 2018 at 12:19
  cris

  Nu vrea card, foarte bine…sa plateasca sau sa mearga pe jos. Nu stiu cum este in Brasov dar in Bucuresti nu mai ai loc de ei…La orice ora, indiferent de vremea de afara, ei sunt calare pe RATB

  Reply
 • 13 aprilie 2018 at 10:54
  Mioara Visan

  Stimate CRIS. Nu crezi că ar fi mai bine să-ți vezi de viața ta și să lași amărâții de pensionari in grija lui Dumnezeu. Poate au și ei necazurile lor, nu umblă de plăcere pe RATB, că le-a ajuns toată viața cât au muncit și s-au zbătut pentru o pâine și pentru a-și crește copiii. Acum trebuie să meargă la doctori și să-și procure hrana cea de toate zilele, că poate nu are cine să îi ajute. Voi cei tineri, fiți mai omenoși, că viața trece și nici nu știi când te ajunge bătrânețea și atunci ve -ți gândi mai înțelept. Să vă dea Bunul Dumnezeu viață bună și liniștită, iar înainte de a vă da cu părerea, judecați și apoi vorbiți.

  Reply
 • 25 aprilie 2018 at 22:42
  andy

  veti doamna nu ve-ti

  Reply
 • 25 aprilie 2018 at 22:45
  andy

  Pentru cei ce nu incap de pensionari …vai de ei! vor ajunge (poate) si ei pensionari rosi de boli si saracie si atunci vor intelege. Si pensionarii au platit sume uriase pentru transportul in comun. Nu de la ei se trage saracia tarii.

  Reply
 • 1 mai 2018 at 9:46
  relu

  oare de ce se teme baba de card, crede ca cineva o va ciocani prin card pe babeta?

  Reply
 • 3 mai 2018 at 11:45
  contra

  Are dreptate!

  Reply
 • 3 mai 2018 at 17:49
  Maria Bosch

  totusi doamna are o carte de identitate.acolo sunt toate datele personale ale dinsei
  eu cred ca doamna pensionara n are incredere in aceste carduri ori face parte dintre o secta
  e absurd sa refuzi asa cava
  poate e ceva politic???

  Reply
 • 4 mai 2018 at 15:29
  Sali Pops

  Superstițțile născute din prostie și ignoranță induc teama!!

  Reply
 • 15 mai 2018 at 14:51
  Diana Sandru

  Este dreptul ei constitutional. Nu e vorba de nici o superstitie si nici de prostie. Sigur ca-si va plati abonamentul daca nu va gasi intelegere caci probabil nu-si va cauta dreptate prin justitie. Dar este un exemplu de om care stie ca are dreptul sa nu fie de acord cu toate cele ce ni se impun fara sa fim intrebati. Tinerilor, mai luati aminte!

  Reply
 • 16 mai 2018 at 12:11
  eugenia

  Hotararea acestei doamne o priveste strict si personal.De ce sa fie criticata!???Dovedeste demnitate rara ce-i drept.In ce priveste credinta religioasa a sa nu trebuie sa fie criticata de nimeni.Sa ne vedem in oglinda fiec are dintre noi,poate intelegem realitatea .Sfat/nu jigniti scriind sau vorbind .Respect intre oameni.

  Reply
 • 17 mai 2018 at 22:18
  edd

  in vaslui nu este ratb..

  Reply
 • 17 mai 2018 at 22:20
  edd

  baba este imobilizata la pat ?

  Reply
 • 10 iulie 2018 at 20:06
  Aurel Serban

  Oameni buni! Este vorba in acest caz de o „campanie” initiata de mai multi slujitori ai bisericii impotriva cuvantului CARD. Acestia evidentiava faptul ca acest cuvant, intrat prin contrabanda in limba romana, citit de la sfarsit spre inceput este tabu pentru credinciosii ortodocsi. Asta e tot! E bine, e rau?

  Reply
 • 29 iulie 2018 at 0:41
  Marian

  Modernitatea recenta prin sistemele informatice si prin pastrarea datelor personale (a se vedea si prevederile Regulamentului European de Protectie a Datelor Personale care se aplica din mai 2018) poate induce riscul de control a libertatii individuale, refuzandu-i omului dreptul de a fi uitat, de a nu fi controlat prin citirea datelor sale personale, de a nu ajunge dominat sau un fel de sclav modern prin folosirea marsava a datelor lui personale. Batrana are dreptate ! Are si dreptul sa refuze ! De ce ne miram ? Ca sa facem reclama la carduri ? Se dau peste tot , chiar si in magazine si farmacii, versus… date personale !
  Ea se simte ispitita si provocata prin acel card electronic cu cip : isi ofera datele personale pentru a merge gratis cu autobuzul. De ce nu se da simplu un decret local ca toate persoanele de peste 65 de ani sa mearga gratuit, facand dovada cu cartea de identitate ?

  Reply
 • 17 septembrie 2018 at 22:42
  Gigi

  Lumea este plina de tampiti,dar sa faci din asta o virtute e si mai si.Credeam ca clujenii sunt mai destepti, dar biserica i-a terminat si pe ei. Iarta-i Doamne

  Reply
 • 19 septembrie 2018 at 17:46
  aurelian

  avem multe alte treburi……..

  nu am timp ptr un mizilicccccccccccc

  FRCTII CI CARMOL LA UN PICIOR DE LEMN !

  PIERDERE DE TIMPPPPPPPPPP !!!!!!!!

  Reply
 • 19 septembrie 2018 at 17:48
  relu

  si eu sunt pensionar
  dar nu fac nazuri

  Reply
 • 19 septembrie 2018 at 17:58
  relu

  si eu sunt pensionar
  dar nu fac nazuri

  Reply
 • 19 septembrie 2018 at 17:59
  aurelian

  prostiii

  prostiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  prostiii cu babe batrane!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 • 19 septembrie 2018 at 21:21
  contra

  Are dreptate! Cardul e ceva satanic! Mentionez ca eu nu sunt sectanta!

  Reply
 • 25 septembrie 2018 at 16:08
  danete

  Hai să nu dăm în derizoriu, o babă nu vrea să meargă gratis cu autobuzul. Și ce dacă.. Ori nu se poate deplasa până la stație, ori nu are unde merge sau alte asemenea. Și dacă s-ar urca fără document de călătorie, tot nu ar amenda-o sau dacă ar primi amendă tot nu ar plăti-o. Dacă oameni tineri și utilizatori de tehnologie exprimă asemenea păreri despre card faptul că acestea au avut ecou la o bătână nu mai pare așa ciudat. Mult mai rău este de cei tineri care nu acceptă cardurile sau cipurile, dar se expun total pe așa zisele rețele de socializare.

  Reply
 • 4 octombrie 2018 at 18:21
  Dinu

  Existența acestor carduri, fie ele de identitate, de sănătate, de abonament, de plăți bancare, financiare, de credit, etc…nu înseamnă că numai prin așa ceva suntem controlați, verificați zilnic, oră de oră, minut de minut. Cu ele și fără ele suntem deja în evidențele celor ce ne controlează viața, ne hotărăsc viitorul. Totul a început de la primele date de evidență a populație și au continuat cu CNP-ul, s.a.m.d….Că aceste carduri sunt din plastic, că sunt din carton, tot aia e…că au cipuri sau nu , ei te controlează prin telefonia mobilă, prin internetutul cu toate formele lui de comunicare, cu cumpărăturile în rate , cu contractele de vînzare /cumpărare apartamente, autoturisme etc….Totul, toate , conțin datele noastre personale, unde te-ai născut, când, cine îți sunt părinții, adresa ta, studiile tale și unde le-ai făcut, câți copii ai și ce fac ei, ce proprietăți ai….Deci idei din astea , scoase numai de dragul să sperie, să ațâțe , cu trimiteri la aspecte religioase, de conștiință, cu o teamă bolnavă că ar aduce ghinioane, blesteme și ce mai vrei…este de fapt o altă formă de manipulare colectivă. Acest fapt se desfășoară în colectivitățile ce se doresc conduse fără probleme, în tiranii, dictaturi, în colonii financiare și comerciale , ce de fapt am și ajuns. Așa că voi ce vă contrați aici, apreciind sau nu ce s-a prezentat în articolul de mai sus, sau în comentariile voastre, ar trebui să vă opriți, să analizați care e situația reală , a noastră în primul rând, și apoi să aprobați sau nu astfel de fapte, demersuri. E drept că avem mai multă ”libertate” , dar totuși sunt reguli create , care trebuie respectate, iar eventualele nemulțumiri să fie rezovate pe căi legale …Nu fac alte aprecieri, dar sper că v-am dat o temă de gândit, iar urmare să fie a fiecăruia dintre voi, după modul de înțelegere perssonal…..

  Reply
 • 7 octombrie 2018 at 18:38
  Mihaela

  Daca aceasta doamna crede in ceva, nu mi se pare corect sa facem pe arogantii si sa radem de ea. Cumva asociez povestea asta cu recentul film a lui Mel Gibson..Hacksaw Redge. Daca un om cu credinta, are anumite convingeri in care tu nu crezi, nu vad ce drept iti da tie sa i le schimbi.

  Reply
 • 23 noiembrie 2018 at 2:33
  Cristi

  Sa accepte cardul, dupa care sa merga la racla Sfintei Parascheva sa-l frece de cateva ori dupa care se va transforma intr-un abonament ca pe timpul comunismului. Simplu!!!

  Reply
 • 28 noiembrie 2018 at 17:25
  Maria

  Sunt foarte putini cei ce au abonament gratuit ,depinde de judet .La Cluj au abonament gratuit doar cei cu o pensie mai mica de 1300 sau au implinit varsta de 70 ani.De plimbat de dragul plimbarii sunt de asemenea putini.Si nimeni nu se agita cand la Policlinica trebuie sa fii la ora 6 a.m ca sa iei un numar pentru o consultatie la medic.Deci sa stai apoi pana la ora 9 sau ora 13-14 cand vine medicul ,cum e?Cam pe acolo umbla pensionarii.Sunt naivi cei care-si imagineaza ca institutiile colaboreaza intre ele.Eu a trebuit sa platesc 100 lei drumul intr-o localitate pentru a-mi plati impozitul de 1 leu si a rezolva problemele legate de acel impozit,dupa ce telefonic mi s-a spus ca nu sunt in baza lor de date si ca nu au cont bancar.Ajunsa la fata locului mi s-a spus ca nu comunica intre ele compartimentele si de fapt totul era in ordine mai putin posibilitatea de a plati leul intr-un cont bancar.

  Reply
 • 29 noiembrie 2018 at 0:09
  I.M

  R.A.T.B.=Regia Autonoma de Transport Bucuresti… deci in Vaslui nu exista ratb…logic nu?

  Reply
 • 5 decembrie 2018 at 21:57
  dima

  de ce trebuie card? Talonul este suficient. Inca un smecher ia bani pe carduri. Aunt 500.000 de pensionari, sunt ceva bani.

  Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.