15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Papa Francisc: Dumnezeu nu e un magician. Uite ce spune despre teoria evoluției și Big-Bang

papa francisc
8 Comments

Papa Francisc ar putea câștiga titlul de cel mai aprig susținător al teoriei evoluției și Big-Bang după ultimele afirmații.

„Teoria evoluției și Big-Bang-ul sunt reale, iar Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă magică”. Asta a declarat Papa Francisc, notează TheIndependent.

Afirmația a fost făcută la Academia de Știință Pontificală, iar unii experți sunt în culmea fericirii. Aceștia spun că afirmațiile pun sfârșit pseudo-teoriilor legate de creaționism. Unii spun că vorbele suveranului pontif au fost încurajate de predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea.

Papa Francisc a explicat că ambele teorii științifice nu sunt incompatibile cu existența unui creator. Dimpotrivă, este nevoie de ele pentru explicații clare.

„Când citim Geneza, riscăm să ne imaginăm că Dumnezeu era un magician, cu o baghetă magică. Acest lucru nu este adevărat”, a spus suveranul pontif.

„Big Bang-ul, despre care credem că este la originea facerii lumii, nu este în contradicție cu divinul creator. Ba, mai mult, sunt necesare ambele”, a adăugat Papa Francisc, confrom TheIndependent.

Previous
Next

8 Comments

 • 20 martie 2018 at 1:35
  Gabriel

  Teoria evoluției este „mai mult decât o ipoteză. Este un fapt dovedit”.(???!!!)
  Serios??? Însă Biblia în care „pontiful” se pare că nu crede, zice altfel:
  Dumnezeu a făcut fiecare plantă și animal : „după felul său”… Cartea Facerii, cap.1. Nu zice că a făcut mai întâi euglena și pe urmă a forțat-o să devină maimuță… Iar pe om l-a făcut în mod deosebit, zice că i-a suflat duh în nări, astfel devenind asemănător cu Dumnezeu – adică ființă rațională, cu autodeterminare, creativitate și metacogniție… Iată de ce Papa dacă vrea să se tragă din maimuță, n-avem nimic împotrivă, însă noi știm că am fost creați diferiți de regnul animal. Omul nu reprezintă fauna pământului; el a fost așezat ca rege al acestei creații.

  Reply
 • 26 aprilie 2018 at 20:33
  SSEM

  CA BOSS AVEM TOATE SITUATIILE REALE

  (TELE PORTAREA,TRANSPARENTA,SI O NOUA ENERGIE FOTONICA SUNT SCUTUL DUBLU FOTONIC..:”SUNT DOUA MASINI IN EL CU DUBLACOMANDA INVIZIBILE DAR FARA ATINGERE/ASA VIATA ESTE VESNICA=TESLEA?MAGIE „…DE SUS!).

  Reply
 • 22 iunie 2018 at 6:24
  Ionescu Ioan

  Afirmatia Papei :„Evoluția în natură nu este incompatibilă cu noțiunea de a crea. Asta pentru că evoluția necesită crearea celor ce evoluează”
  Da, cu mentiuea ca Universul s-a creat pe sine (isi este propriul Creator), se recreaza permanent.

  Reply
 • 27 iunie 2018 at 2:37
  Gabi

  Nu luati in seama pe acest individ ce joaca rolul de papa(lapte) .
  A fost instalat la Vatican de catre Obama dupa ce prin santaj l-a
  alungat pe papa cel veritabil . Actualul papa este o rusine ce
  reprezinta interesele LGBT printre altele . Cu credinta in
  Dumnezeu sta cam prost .

  Reply
 • 2 iulie 2018 at 10:02
  Omul lui Cristos

  Am urmarit, pe canalul tv History, de cel putin 7 ani, vineri de la ora 22, si in reluare in alte zile, serialul Extratereștri antici…Va recomand, mai ales celor ce inca sunt in dubiu…biblia este o mare poveste…doar atât….o poveste…

  Reply
 • 4 iulie 2018 at 9:17
  maria

  Acest individ,papa,nu are nimic de a face cu Dumnezeu.Cum poate el sa afirme aceste aberatii despre creatie,el cred ca nu are o biblie,sau nu o citeste sau daca totusi o citeste nu intelege nimic.Vai si amar de el si de cei ca el.

  Reply
 • 6 iulie 2018 at 1:30
  tim thomas

  Gaby..popa asta a dat mana cu necuratu…d’aia neamtu a renuntat la popie ca nu a fost de acord cu noua ordine mondiala….. da asta mai saracut cu duhu a pus botu.

  Reply
 • 13 iulie 2018 at 2:22
  ELYSIUM

  Circ pt naivi
  1% din populatia globului detine 99 % din bani
  DECI ACESTI 1% trebuie sa prosteasca cei 99% sa isi poata face bisnisul pe sclavime in continuare de mii de ani…
  Religia e unul din mecanisme de idiotizare a celor 99%.
  e vorba de privilegii bani avere exploatarea sclavetilor.
  Simplu follow the money…

  Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.