15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Papa Francisc: Dumnezeu nu e un magician. Uite ce spune despre teoria evoluției și Big-Bang

papa francisc
1 Comment

Papa Francisc ar putea câștiga titlul de cel mai aprig susținător al teoriei evoluției și Big-Bang după ultimele afirmații.

„Teoria evoluției și Big-Bang-ul sunt reale, iar Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă magică”. Asta a declarat Papa Francisc, notează TheIndependent.

Afirmația a fost făcută la Academia de Știință Pontificală, iar unii experți sunt în culmea fericirii. Aceștia spun că afirmațiile pun sfârșit pseudo-teoriilor legate de creaționism. Unii spun că vorbele suveranului pontif au fost încurajate de predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea.

Papa Francisc a explicat că ambele teorii științifice nu sunt incompatibile cu existența unui creator. Dimpotrivă, este nevoie de ele pentru explicații clare.

„Când citim Geneza, riscăm să ne imaginăm că Dumnezeu era un magician, cu o baghetă magică. Acest lucru nu este adevărat”, a spus suveranul pontif.

„Big Bang-ul, despre care credem că este la originea facerii lumii, nu este în contradicție cu divinul creator. Ba, mai mult, sunt necesare ambele”, a adăugat Papa Francisc, confrom TheIndependent.

Previous
Next

1 Comment

 • 20 martie 2018 at 1:35
  Gabriel

  Teoria evoluției este „mai mult decât o ipoteză. Este un fapt dovedit”.(???!!!)
  Serios??? Însă Biblia în care „pontiful” se pare că nu crede, zice altfel:
  Dumnezeu a făcut fiecare plantă și animal : „după felul său”… Cartea Facerii, cap.1. Nu zice că a făcut mai întâi euglena și pe urmă a forțat-o să devină maimuță… Iar pe om l-a făcut în mod deosebit, zice că i-a suflat duh în nări, astfel devenind asemănător cu Dumnezeu – adică ființă rațională, cu autodeterminare, creativitate și metacogniție… Iată de ce Papa dacă vrea să se tragă din maimuță, n-avem nimic împotrivă, însă noi știm că am fost creați diferiți de regnul animal. Omul nu reprezintă fauna pământului; el a fost așezat ca rege al acestei creații.

  Reply

Leave a Reply