15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Papa Francisc: Dumnezeu nu e un magician. Uite ce spune despre teoria evoluției și Big-Bang

papa francisc
22 Comments

Papa Francisc ar putea câștiga titlul de cel mai aprig susținător al teoriei evoluției și Big-Bang după ultimele afirmații.

„Teoria evoluției și Big-Bang-ul sunt reale, iar Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă magică”. Asta a declarat Papa Francisc, notează TheIndependent.

Afirmația a fost făcută la Academia de Știință Pontificală, iar unii experți sunt în culmea fericirii. Aceștia spun că afirmațiile pun sfârșit pseudo-teoriilor legate de creaționism. Unii spun că vorbele suveranului pontif au fost încurajate de predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea.

Papa Francisc a explicat că ambele teorii științifice nu sunt incompatibile cu existența unui creator. Dimpotrivă, este nevoie de ele pentru explicații clare.

„Când citim Geneza, riscăm să ne imaginăm că Dumnezeu era un magician, cu o baghetă magică. Acest lucru nu este adevărat”, a spus suveranul pontif.

„Big Bang-ul, despre care credem că este la originea facerii lumii, nu este în contradicție cu divinul creator. Ba, mai mult, sunt necesare ambele”, a adăugat Papa Francisc, confrom TheIndependent.

Previous
Next

22 Comments

 • 20 martie 2018 at 1:35
  Gabriel

  Teoria evoluției este „mai mult decât o ipoteză. Este un fapt dovedit”.(???!!!)
  Serios??? Însă Biblia în care „pontiful” se pare că nu crede, zice altfel:
  Dumnezeu a făcut fiecare plantă și animal : „după felul său”… Cartea Facerii, cap.1. Nu zice că a făcut mai întâi euglena și pe urmă a forțat-o să devină maimuță… Iar pe om l-a făcut în mod deosebit, zice că i-a suflat duh în nări, astfel devenind asemănător cu Dumnezeu – adică ființă rațională, cu autodeterminare, creativitate și metacogniție… Iată de ce Papa dacă vrea să se tragă din maimuță, n-avem nimic împotrivă, însă noi știm că am fost creați diferiți de regnul animal. Omul nu reprezintă fauna pământului; el a fost așezat ca rege al acestei creații.

  Reply
 • 26 aprilie 2018 at 20:33
  SSEM

  CA BOSS AVEM TOATE SITUATIILE REALE

  (TELE PORTAREA,TRANSPARENTA,SI O NOUA ENERGIE FOTONICA SUNT SCUTUL DUBLU FOTONIC..:”SUNT DOUA MASINI IN EL CU DUBLACOMANDA INVIZIBILE DAR FARA ATINGERE/ASA VIATA ESTE VESNICA=TESLEA?MAGIE „…DE SUS!).

  Reply
 • 22 iunie 2018 at 6:24
  Ionescu Ioan

  Afirmatia Papei :„Evoluția în natură nu este incompatibilă cu noțiunea de a crea. Asta pentru că evoluția necesită crearea celor ce evoluează”
  Da, cu mentiuea ca Universul s-a creat pe sine (isi este propriul Creator), se recreaza permanent.

  Reply
 • 27 iunie 2018 at 2:37
  Gabi

  Nu luati in seama pe acest individ ce joaca rolul de papa(lapte) .
  A fost instalat la Vatican de catre Obama dupa ce prin santaj l-a
  alungat pe papa cel veritabil . Actualul papa este o rusine ce
  reprezinta interesele LGBT printre altele . Cu credinta in
  Dumnezeu sta cam prost .

  Reply
 • 2 iulie 2018 at 10:02
  Omul lui Cristos

  Am urmarit, pe canalul tv History, de cel putin 7 ani, vineri de la ora 22, si in reluare in alte zile, serialul Extratereștri antici…Va recomand, mai ales celor ce inca sunt in dubiu…biblia este o mare poveste…doar atât….o poveste…

  Reply
 • 4 iulie 2018 at 9:17
  maria

  Acest individ,papa,nu are nimic de a face cu Dumnezeu.Cum poate el sa afirme aceste aberatii despre creatie,el cred ca nu are o biblie,sau nu o citeste sau daca totusi o citeste nu intelege nimic.Vai si amar de el si de cei ca el.

  Reply
 • 6 iulie 2018 at 1:30
  tim thomas

  Gaby..popa asta a dat mana cu necuratu…d’aia neamtu a renuntat la popie ca nu a fost de acord cu noua ordine mondiala….. da asta mai saracut cu duhu a pus botu.

  Reply
 • 13 iulie 2018 at 2:22
  ELYSIUM

  Circ pt naivi
  1% din populatia globului detine 99 % din bani
  DECI ACESTI 1% trebuie sa prosteasca cei 99% sa isi poata face bisnisul pe sclavime in continuare de mii de ani…
  Religia e unul din mecanisme de idiotizare a celor 99%.
  e vorba de privilegii bani avere exploatarea sclavetilor.
  Simplu follow the money…

  Reply
 • 15 iulie 2018 at 11:44
  Romica Cucos

  Foarte adevărat

  Reply
 • 16 iulie 2018 at 8:56
  vv

  Reiterez opinia corecta a unui alt comentator: Acest individ,papa,nu are nimic de a face cu Dumnezeu.Cum poate el sa afirme aceste aberatii despre creatie,el cred ca nu are o biblie,sau nu o citeste sau daca totusi o citeste nu intelege nimic.Vai si amar de el si de cei ca el.

  Reply
 • 16 iulie 2018 at 9:49
  Viorel

  E bine ca isi da arama pe fata !
  Mi se pare corect sa spuna ce gandeste si lumea sa judece.
  Numele de Papa este o blasfemie.
  Biblia-Matei 23:8 „Voi să nu vă numiţi ‘Rabbi’. Fiindcă Unul singur este Învăţătorul vostru: Hristos, şi voi toţi sunteţi fraţi.
  9 Şi ‘Tată’ să nu numiţi pe nimeni pe pământ, pentru că Unul singur este Tatăl vostru: Acela care este în ceruri.
  10 Să nu vă numiţi dascăli; căci Unul singur este Dascălul vostru: Hristosul.”

  Reply
 • 24 iulie 2018 at 23:15
  marian

  Eu cred ca au fost create multe animalute de Dumnezeu/printre care si omul/
  dupa care acestea au evoluat sau involuat in timp .Ambele teorii sunt valabile.Asta nu vor sa recunoasca savantii.

  Reply
 • 1 august 2018 at 9:21
  Nicolae

  Probabil ca papa (lapte) ar trebui sa ne explice cum a despicat Moise, Marea Rosie in doua si cum a trecut prin ea cu tot poporul evreu… Pai papa ar trebui sa ne arate in primul rand creierul lui, gandurile lui… sa putem atinge, sa le putem vedea,
  Cum altfel sa credem ca le are??? 😁🐔🐓

  Reply
 • 1 august 2018 at 9:50
  Mocan

  Pai Papa (lapte) sa ne explice macar cum a despicat Moise Marea Rosie in doua? Sau sa ne puna la dispozitie creierul sau, sa il putem masura, cantari, pipai, ca sa ne dovedeasca „ca” il are? 😁🐔🐓

  Reply
 • 1 august 2018 at 10:02
  Mocan

  Pai Papa (lapte) sa ne explice macar cum a despicat Moise Marea Rosie in doua? Sau sa ne puna la dispozitie creierul lui, sa il putem masura, cantari, pipai, ca sa ne dovedeasca „ca” il are? La fel si gandurile, sa ni le arate si sa faca dovada colaborarii cu creierul lui…. 😁🐔🐓

  Reply
 • 15 august 2018 at 17:56
  john

  Omul plătit să cultive pe D-zeu în oameni, pronunță blasfemii la adresa Lui
  D-zeu! Nimic mai contradictoriu! Cineva spunea că taina ”Urâciunea pustiirii”- se poate repeta în diferite faze ale istoriei și le diferite niveluri, dar și cu diferite intensități! De data asta avem omul din biserică, care luptă împotriva ei! Un comentator zicea mai în față că acest papă ar fi fost promovat de Obama! Nu știu cât adevăr este în această afirmație, dar evident este un instrument în orchestrația Obama!

  Reply
 • 15 august 2018 at 18:42
  gicu

  stii ce ma mira pe mine dincolo de toate afirmatiile pro sau contra?

  cum se poate impaca un om cu sine in momentul in care desi sustine

  nishte lucruri stiintifice propovaduieste altceva (sau poate lasa sa se inteleaga)

  asta ar sugera ca singur raspuns o optica noua si probabil reala in uitatul

  pe fereastra stiintei din casa religiei;

  poate Sanctitatea Sa stie ceva ce noi nu shtim…. Vaticanul, bibliotecile, cercetatorii ….

  Reply
 • 16 august 2018 at 20:05
  klaus

  Daca preasfintia sa are o probleme in a crede in creatie atunci ce sa mai spui despre ignoranti .Trist dar … asa trebuie sa se intample ,pentru ca …. e scris !!

  Reply
 • 18 august 2018 at 16:25
  Youna

  Daca acceptam .ca acest om are imputernicirea din partea lui d.zeu de a judeca pe pamant de ce refuzam afirmatiile lui air daca l cinsideram carne si oase .ca tot omul si nimeni nu i sfant atunci cosideram ca afirmatia lui ok priveste pe el .ca un mason care seveste ordinea mondiala a lui rochild

  Reply
 • 19 august 2018 at 1:09
  Coco

  Sa fim seriosi…Biblia nu a fost scrisa de nici un duh sfant ci tot de un om. Creata sa controleze masele.. Nu exista nici un D-zeu crestin, ortodox,musulman sau mai stiu eu ce. Sunteti mai spalati pe creier cu religia decat musulmanii.. Nu va mai deschideti mintea aia odata?

  Reply
 • 21 august 2018 at 22:42
  Ghita

  Daca nu exista Dumnezeu?nu pierde nimic.dar dacă exista Dumnezeu cred ca pierde totul,negând existenta ce folos ca se afișează in balcon.

  Reply
 • 22 august 2018 at 11:11
  Florin

  De acord cu Coco. Unora le trebuie mai multe vieti ca sa-si dea seama ca nu exista nu exista astfel de magie din partea unei ”superputeri”. Treziti-va oameni buni. Lumea este cum o facem noi. Noi suntem Dumnezei si tot noi si Diavoli. Cine doreste sa creada in himere ca Dumnezeu, e liber sa o faca, dar fara sa tina prelegeri altora. Oare de ce cele mai inapoiate tari sunt cele in care predomina religia, indiferent de care o fi. Daca va uitati pe o harta si vedeti in ce zona a aparut crestinismul (a se citi istoria crestinismului) este o suprafata infima in comparatie cu restul Pamantului. In fine, fiecare crede in ce vrea. Bine ar fi sa credem pozitiv cu totii, dar… au existat si exista comunisti, PSD si multi altii care sunt PARALELI cu realitatea.

  Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.