15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

România inventivă: Câți bani câștigă o româncă, pe bune, din afacerea cu excremente de la găini

afacerea cu excremente
0 Comments

Nu poți să te plângi că nu poți face bani după ce vrei afla câți bani se câștigă din afacerea cu excremente de la găini.

Nu degeaba românul are o vorbă: fac bani și din piatră seacă.

O femeie din Gorj ne dă însă clasă la toți; asta după ce a descoperit că se poate câștiga frumos și din afacerea cu excremente de la găini.

O tânără din Cătunele, o comună din Gorj, a reușit să dezvolte o afacere la care mulți nici nu s-ar gândi. Femeia câștigă bani din găinațul produs de 300 de găini pitice de origine tibetană. Asta după ce a descoperit că afacerea cu excremente de la găini poate fi una profitabilă.

Alina Puncioiu are 43 de ani și are deja o mulțime de comenzi pentru găinațul produs de găinile sale, considerat a fi un excelent fertilizator.

„Am pus pe un teren arid din curtea casei şi a început să fie readus la viaţă. Am folosit şi în grădină, iar legumele sunt mai mari şi frumoase“, a declarat femeia, conform Adevărul.

Acum, tânăra gorjeancă are o mulțime de comenzi pentru vânzarea găinațului norocos.

Acesta nu este expediat direct, ci lăsat la uscat, după care este vândut la sac.

Prețul unui sac este de 10 lei și, chiar dacă pare o sumă mică, tânăra vinde mai multe kilograme la o comandă.

„Am o cerere de la cineva din Bucureşti. O să-i furnizez prin curierat o cantitate de 20 de kilograme”, a mai declarat Alina Puncioiu pentru Adevărul.

Ideea inedită cu afacerea cu excremente de la găini i-a fost sugerată de proprietarul unei plantații de goji din Gorj. Omul  venise inițial să cumpere o pereche de găini de la ea. Acesta i-a spus că găinațul rasei respective este folosit ca fertilizator în Asia, fiind la mare căutare.

În plus, tânăra afaceristă spune că nu doar găinațul a făcut-o să dezvolte afacerea cu găini pitici de origine tibetană.

„M-am gândit să mă orientez către creşterea acestei rase de găini, care este deosebit de frumoasă; dar care are o carne foarte sănătoasă şi cu ouă la fel de bune pentru organismul uman. Am găsit această rasă de găini mici, de origine asiatică, pentru că nu sunt încă omologate în România. Carnea este recomandată pentru persoanele care suferă de diferite afecţiuni, cum ar fi diabet sau obezitate“, a mai spus tânăra celor de la Adevărul.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.