15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

Un bărbat și-a făcut schimbare de sex pentru a se pensiona mai devreme cu 5 ani și lumea e invidioasă

schimbare de sex pentru pensie
0 Comments

Gelos pe faptul că femeile se pot pensiona mai devreme cu 5 ani, un bărbat a decis să-și facă o schimbare de sex, fiind sătul de muncă.

Un bărbat din Argentina ce lucra ca funcționar public a decis că este cazul să se pensioneze. Pentru a face asta, omul a recurs la un gest extrem: și-a făcut schimbare de sex.

Funcționarul public și-a dat seama că poate beneficia de o prevedere din legislația din Argentina, conform căreia femeile se pot pensiona mai devreme. Astfel, dacă bărbații pot ieși la pensie la 65 de ani, femeile o pot face la 60.

Drept urmare, Sergio, în vârstă de 59 de ani, a devenit Sergia. Bărbatul devenit femeie după o schimbare de sex este divorțat, dar trăiește cu o femeie mai tânără.

Sergio/Sergia a profitat de o lege ce le permite persoanelor travestite să îşi schimbe sexul în registrul civil. Acest lucru este posibil și fără a trece printr-o operaţie de schimbare de sex.

Răspunsul autorităților nu a fost unul pozitiv, întrucât și-au dat seama că poate crea un precedent.

„Acesta este un caz clar de abuz, de utilizare abuzivă a drepturilor de retragere la pensie pe baza identităţii sexuale”, s-a plâns directorul serviciului de stare civilă din provincia Salta, Matŕas Assennato, conform digi24.

Cu toate astea, se pare că autoritășile au mâinile legate. Sergia poate ieși liniștitiă la pensie, fără a mai aștepta 5 ani ca Sergio să se bucure de suma lunară ce-i va intra în buzunar.

Lăsând la o parte gestul extrem, Sergio/Sergia merită lăudat pentru inventivitatea sa. Să porți rochii și tocuri pentru o pensie nu cred că poate fi un lucru ușor…

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.