15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://stiridecacao.ro 300

VIDEO: Sângele lui Isus iese din Mormântul Sfânt de la Ierusalim? Ce spun martorii, conspiraționiștii și oamenii de știință

sangele lui isus iese din mormantul sfant
0 Comments

Un video în care sângele lui Isus iese din Mormântul Sfânt de la Ierusalim a pus pe jar comunitatea creștină, conspiraționiștii și oamenii de știință. Este adevărat sau nu? Aceasta este întrebarea.

Iubitorii de teorii conspiraționiste spun că sângele lui Isus a fost văzut cum iese din Mormântul Sfânt; asta după ce un video a devenit viral pe internet.

Clipul, filmat la „Piatra Ungerii” din Ierusalim arată cum pete roșii apar la suprafață în timp ce mulțimea prezentă își arată uimirea.

Cu toate acestea, scepticii spun că întâmplarea nu este susținută de argumente concrete cum că acela ar fi sânge, scrie DailyMail.

„Fenomenul poate fi explicat prin mai multe feluri”, a declarat Nigel Watson, autorul Manualului de Investigații a OZN-urilor. „Motivele apariției pot fi numeroase, de la condens și până la fraudă directă”, a mai spus acesta.

„Avem nevoie de dovezi științifice pentru a justifica acest fenomen și nu un video îndoielnic. Pentru unii oameni este o problemă mai degrabă de credință decât de a justifica faptele”, a concluzionat Watson.

Nicola Kanaan, din Galileea, spune că a văzut și ea cum sângele lui Isus iese din Mormântul Sfânt. Mai mult, ea se pare că este cea care a filmat scena.

Cu toate acestea, femeia spune că videoclipul a fost filmat acum patru ani și că a ieșit din nou la suprafață cu noi presupuneri.

„Fie a călătorit ea în timp și a filmat asta, fie nu vrea să recunoască adevărul”, a comentat Watson ca răspuns la clipul fimat de Nicola.

Ce este Mormântul Sfânt

Piatra Ungerii este locul în care, potrivit tradiției creștine, trupul lui Isus a fost pregătit pentru înmormântare, după ce a fost crucificat.

Se pare că mai multe astfel de pietre au ocupat locul de-a lungul secolelor; ultima, cea din clip, ar fi fost pusă acolo abia în 1810.

Piatra Ungerii face parte din Biserica Sfintei Scripturi, unul dintre cele mai sfinte locuri pentru creștini. Mii de pelerini vin aici în fiecare an pentru a se ruga.

Se spune că biserica respectivă conține cele mai impresionante situri legate de crucificarea și învierea lui Isus.

Cu toate acestea, dovezile că locurile respective sunt autentice nu prea există, în afară de câteva menționări în Biblie.

Previous
Next
Narcis

Narcis Rosioru, Jurnalist

0 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.